Logo [DA-Group']
 
 

Suomalainen innovaatio tarjoaa tabletit yhteiskäyttöön ainutlaatuisella ratkaisulla


DA-Group tarjoaa Helsingin Lauttasaaressa toimivalle Hublet Oy:lle strategisen kumppanuuden tuotekehityksestä valmistukseen ja logistiikkaan.
– Löysimme DA-Groupista itsellemme erinomaisen palvelukonseptin tuotteellemme. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Forssassa on voitu ja osattu reagoida markkinoiden nopeaan kasvuun. DA-Groupista on löytynyt apua myös tuotekehitykseen, sanoo Hubletin projektipäällikkö Jari Veikkolainen.

Hublet-palvelu soveltuu muun muassa kirjastoille, museoille, hotelleille, ravintoloille ja sairaaloille. Palvelu koostuu kolmesta yhteennivoutuvasta osasta: tehokkaista Samsung-tableteista, älykkäästä latausasemasta sekä Hubletin kehittämästä pilvipohjaisesta hallintaohjelmistosta, Hublet Managerista. Managerin avulla voidaan hallinnoida tablettien kautta jaettavia aineistoja ja luoda erilaisia profiileja eri käyttäjille.  

Tietoturvaan ja henkilötietoihin liittyvät asiat on ratkaistu niin, että käyttäjän tiedot pyyhkiytyvät pois tabletin muistista, kun tabletti palautetaan latausasemaan. Älykäs latausasema huolehtii tablettien latauksesta ja päivittämisestä automaattisesti. Tabletti irtoaa tukiasemasta esimerkiksi kirjastokortilla, sairaalarannekkeella tai muun tunnistautumisen avulla. Tabletti toimii vain määritellyssä verkossa eikä se toimi wifi-verkon ulkopuolella.

Hubletin suurin asiakasryhmä on kirjastot. Kirjastoilla on yhä suurempi tarve tarjota asiakkailleen erilaisia digitaalisia materiaaleja. Sama koskee myös esimerkiksi hotelleita, sairaaloita tai vaikkapa museoita.

Vuonna 2014 perustetun Hubletin lähtöpiste oli Oulussa esiin tullut idea, jonka pohjalta edelleen yrityksen omistajiin kuuluvat Ariel Nemes  ja Tuomas Hirvonen lähtivät kehittämään ideaa eteenpäin.

DA-Group tuli mukaan Hubletin 2. sukupolven toteuttamiseen, jolloin DA-Groupista yhteyshenkilönä oli teknologiajohtaja Markus Marttila. Tuote saatiin markkinoille kesällä 2017. Yhteistyö tuotteen kehittämisessä jatkuu edelleen.

Tällä hetkellä hubletteja löytyy noin sadasta kirjastosta Suomessa Helsingin Oodista Enontekiön kunnankirjastoon.

-Viennin osuus on noin 70 prosenttia liikevaihdosta. Euroopan lisäksi hubletteja viedään Pohjois-Amerikkaan ja Australiaan. Viime vuonna nelinkertaisimme myyntimme ja sama tahti näyttää jatkuvan. Tuotteen hyvä maine leviää mukavasti. Yhteydenottoja tulee ympäri maailman.  Myynnissä on selkeitä hyppäyksiä. Meidän pitää olla nyt tosi nopeita. DA-Groupissa on pystytty hyvin vastaamaan meidän nopean kasvun haasteisiin, sanoo Veikkolainen.

Tarjolla koko palvelupaketti

DA-Groupin avainasiakaspäällikkö Saila Tapio sanoo yhteistyön Hublet Oy:n kanssa sujuneen hyvin.

-Meillä on kyky tarjota asiakkaalle tuotteiden valmistus piirikortista aina valmiiden laitteiden myyntipakkauksiin. Vahvuutemme on kokonaisvaltainen palvelupaketti, jossa asiakas voi keskittyä omaan osaamiseensa, sanoo Tapio.

Hublettien valmistuksessa Forssassa on latausasemien osalta paljon käsityötä ja johdotusten tekoa. Tapio on ollut tyytyväinen myös siihen, että tilaukset ovat tulleet riittävällä toimitusajalla ja niihin on kyetty reagoimaan aikatauluissa.

Hubletit lähtevät kokoonpanon jälkeen Forssasta suoraan asiakkaille. Saila Tapio esittelemässä lähtöön valmiita Hubletteja.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x