Logo [DA-Group']
 
 

Vaativien teknologiaratkaisujen huippuosaaja


DA-Group suunnittelee ja valmistaa teknologisia ratkaisuja aina merenpohjasta avaruuteen asti. Koska maailma muuttuu eksponentiaalisesti, meidän tehtävämme on ratkaista ongelmia ja omalla osaamisellamme varmistaa kiihtyvässä muutoksessa mukana pysyminen. Päämäärämme on olla omavarainen ja jatkuvasti uudistuva, kehittyvä sekä kokonaisvaltainen osaaja.

DA-Group on kasvanut 25 vuodessa muutaman hengen insinööritoimistosta isojen kokonaisuuksien tuote- ja järjestelmätoimittajaksi. Suurimpia oivalluksia vuosien varrella onkin ollut kokonaisuuksien hallitsemisesta saatava hyöty vaativissa toimituksissa. Haluamme olla kumppani, joka kantaa kokonaisvastuun asiakkaan puolesta ja eduksi – hallitsemme koko tuotantoketjun ongelmien ratkaisemisesta suunnitteluun ja tuotekehitykseen, tuotevalmistuksesta testaukseen ja ylläpitoon.

Jatkuvasti uudistuvana ja kehittyvänä yrityksenä haluamme toimia ja antaa osaamisemme aina vaan vaativimmille ratkaisuille – merenpohjasta avaruuteen. Tartumme rohkeasti haasteisiin, jotka saattavat olla asiakkaalla vasta ideatasolla. Meillä on paljon monipuolista osaamista, jota voimme hyödyntää laajasti toimialasta riippumatta.

TEKNISTEN ONGELMIEN YKSINKERTAISTAMINEN ARJEN RATKAISUIKSI

Toimintatapamme pohjautuu vahvaan asiakaslähtöisyyteen ja ennakoivaan  ongelmanratkaisukykyyn. Suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on  vaativien teknisten ongelmien ratkaiseminen ja yksinkertaistaminen.  Pitkän kokemuksen sekä tuotantoprosessien hallinnan myötä DA-Group on  asiakkailleen luotettava ja kokonaisvaltainen teknologiakumppani, joka  edistää osaamisellaan asiakkaidensa sovellusten suorituskykyä ja  tuloksellista liiketoimintaa.

 

yritys2-sami-kari-1995667352184.jpg

yrittäjyyden alkutaipaleelta


Forssalaisten insinööriopiskelijoiden vuonna 1995 perustama yritys, DA-Design Oy, on kasvanut neljännesvuosisadan aikana yli 140 henkeä työllistäväksi teknologiakonserniksi. Nykyään DA-Groupin päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Kaarinassa Turun seudulla. 

Perustajajäsenistä kuvassa on kaksi edelleen yrityksessä toimivaa omistajaa: Sami Kotiniemi, CEO (pöydän ääressä vasemmalla) ja Kari Vainio, Chief Information and Security Officer (pöydän ääressä oikealla).

 

da-group-facility.jpg

PÄÄTOIMIPAIKKA FORSSASSA

DA-Group muutti alkukesästä 2016 Sanoman Hämeen Paino Oy:n entiseen kiinteistöön, johon kuuluu noin 25 000 neliömetrin rakennus sekä 260 000 neliömetrin tontti. Kiinteistö- ja tuotantotilat mahdollistivat DA-Groupin elektroniikan valmistus- ja laitetuotannon kapasiteetin merkittävän kasvun.

Rakennuksessa on toimisto- ja suunnittelutilojen lisäksi elektroniikkavalmistuksen tuotantotilat, puhdastila, RF- ja testauslaboratorioita, mekaniikka- ja konepaja automatisoituine työstökeskuksineen sekä kokoonpano- ja logistiikkatilat. 

 
 

DA-Groupin asiakas- ja sidosryhmälehti

 
 

Historia


 

1995

DA-Design Oy perustettiin tarjoamaan elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelua teollisuusyrityksille Suomessa.

2006

DA osti mediatutkimuksen liiketoimintayksikön ja alkoi kehittämään ja myymään mittalaitteita tv-katsojatutkimukseen kansainvälisillä markkinoilla.

2007

DA osti YLINEN Electronicsin ja vahvisti RF- ja mikroaaltoteknologian osaamistaan avaruusprojekteihin.

2009

DA hankki Laske Oy:n osaamisen sekä avainhenkilöt, ja laajensi puolustussektorin liiketoimintaan keskittyen erityisosaajien avulla entistä tehokkaammin puolustusteollisuuden ratkaisuihin.

2010

Tamperelaisen Finnelpron osto kasvatti monipuolista teknologia- ja tuotekehityspalvelujen tarjontaa teollisuudelle ja DA-Group avasi toimiston Tampereelle.

2014

DA osti elektroniikkavalmistukseen erikoistuneen Nelcompin ja testauspalveluita tarjoavan Eleforssin Forssassa. DA-Group -aputoiminimi rekisteröitiin kuvaamaan konsernin tarjoamia kokonaisratkaisuja.

2015

DA osti Hämeen Painon kiinteistöineen Forssassa toimintansa laajentamiseksi pitkäjänteisesti tulevaisuuteen.

2016

LED-näyttöjärjestelmiä valmistavan Controlledin osto mahdollisti toimiston avaamisen Turun Seudulle.

2017

DA hankki osan Microsoftin testaustiloista ja mittalaitteista sekä aloitti akkreditoitujen testauspalvelujen tarjoamisen.

2018

DA vahvisti tarkkuusmekaniikan osaamistaan sulauttamalla ruiskupuristusmuotteja valmistavan HeViMetin osaksi kokonaistarjontaansa. Ostamalla helsinkiläisen Osakeyhtiö Surman DA lisäsi kyvykkyyttään laivastoteknologia- ja taistelunkestävyyden hallintapalveluissa.

2019

DA laajensi toimintansa Ouluun ostamalla RF-suodattimia valmistavan Creowave Filtersin ja sai kaupan myötä toimipisteen alueelle.

2020

DA 25 vuotta

2022

DA-Groupin tytäryhtiö Controlled Oy osti LED-tuoteliiketoiminnan Tepcomp Oy:ltä. Kaupan kohde oli Tepcompin LED-valaisimien komponentit, IPR-oikeudet ja tuotekehitys ja yrityksen R&D -tiimin siirtyminen konsernin palvelukseen. 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x